آرتین پولاد

قراضه فولادی ژاپن با تخفیف به کره جنوبی صادر می‌شود

آرتین پولاد: بسیاری از کشورهای تولیدکننده فولاد، بازار بالقوه‌ای برای قراضه دارند و از این رو می‌توانند از واردکنندگان قراضه به‌شمار روند. کره جنوبی نیز برای تأمین نیاز خود، قراضه فولادی را از کشورهای مختلفی وارد می‌کند. در طول روزهای اخیر ژاپن سهم عمده‌ای از بازار وارداتی کره جنوبی را به‌خود اختصاص داد؛ چرا که محصول خود را با قیمت پایین‌تری به فروش رساند.

به گزارش آرتین پولاد، کره جنوبی، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بزرگ فولاد در دنیا است. این کشور پس از چین، ژاپن، هند، ایالات متحده و روسیه در رتبه ششم جهان از منظر تولید فولاد خام قرار دارد،اما سهم قابل توجهی از تولید فولاد خام در این کشور بر پایه استفاده از قراضه شکل گرفته است. در حال حاضر، تولیدکنندگان فولاد کره جنوبی، در پی آن هستند که انبارهای خود را از قراضه پر کنند، در واقع تقاضا برای این محصول قابل توجه به‌نظر می‌رسد. در این میان تقاضا برای قراضه ژاپن در مقطع کنونی بیشتر از قراضه سایر کشورهایی چون ایالات متحده و روسیه است. این رغبت را بیش از هر چیز باید به قیمت‌ها منوط دانست؛ چرا که ژاپن با نرم کردن و کاهش بیشتر قیمت قراضه خود در اوایل ماه سپتامبر نسبت به سایر عرضه‌کنندگان، این بازار را در اختیار گرفته است.

نمودار ۱ قیمت CFR قراضه فولادی صادراتی کشورهای مختلف به بازار کره جنوبی را در هفته اول سپتامبر نشان می‌دهد. همان‌طور که در نمودار پیداست، صادرکنندگان ژاپنی در این هفته با ۲ واردکننده کره جنوبی قرارداد بستندو هر ۲ قرارداد مربوط به قراضه نوع HMS 2 بود. یکی از این قراردادها با قیمت فوب ۲۹۵ دلار به‌ازای هر تن بسته شد و قرارداد دیگر نیز با قیمت CFR 316 دلار به‌ازای هر تن (تحویل در کره جنوبی) منعقد شد. قیمت هر ۲ قرارداد یاد شده نسبت به هفته گذشته، افت ۱۲ دلاری داشته است. با این‌حال هنوز حجم این معاملات با ژاپن به‌طور رسمی مشخص نشده است. اما هفته گذشته یکی از خریداران ذکر کرد که براساس این قرارداد، روزانه، ۱۵۰ هزار تن قراضه از سوی ژاپن به کره جنوبی وارد خواهد شد. همانطور که در نمودار هم پیداست، قراضه کلاس A3 نیز با قیمت ۳۳۷ دلار در CFR کره جنوبی از سوی تولیدکنندگان روسی عرضه شد که نسبت به هفته گذشته بدون تغییر باقی ماند.

                                                 

در این هفته قراردادی برای صادرات حجم کمی از قراضه به تایوان نیز بسته شد. این قراضه که از گریدهای HMS 1&2 محسوب می‌شود از سوی ایالات متحده و با قیمت CFR 298 تا ۳۰۰ دلار به‌ازای هر تن و تحویل در تایوان فروخته شد. این در حالی بود که قراضه ایالات متحده با شرایط تحویل در کره جنوبی با قیمت CFR 350 دلار به‌ازای هر تن عرضه شد. فعالان بازار اعتقاد دارند، محصولی با این قیمت به سختی در بازار جذب خواهد شد. گفتنی است که در این میان، برخی از فعالان بازار اعتقاد دارند، واردکنندگان کره‌ای همچنان بر کاهش بیشتر قیمت‌ها اصرار دارند.

خروج از نسخه موبایل